НУГА З ГОРІХАМИ


Інгредієнти для приготування:
  • мед -2/3 склянки, 
  • яєчні білки -2 шт. 
  • горіхи (мигдаль, фундук, фісташки тощо) -1 шт. 
  • курага -1/2 склянки 
  • цедра половини лимона. 


Готуємо так: 

Глибоке деко застелити пергаментом для випічки. Мед викласти в термостійку миску і поставити на водяну баню. Дати меду час розтопитися. 
Збити білки до стійких піків. Ввести їх в теплий рідкий мед і перемішати дерев’яною ложкою до однорідної маси (миску не знімати з водяної бані). Маса буде в’язкою і кольору карамелі. Продовжувати помішувати до загустіння і більш світлого кольору (близько 45 хвилин). 
Потім додати горіхи, курагу і цедру. Продовжувати помішувати до практично білого кольору. 
Перекласти масу в форму, зверху закрити папером для випічки. Залишити застигати в сухому місці на ніч. Після того, як нуга застигла, нарізати її на довгі смужки гострим ножем. Загорнути нугу в пергамент і зберігати в сухому прохолодному місці або в холодильнику.




Related Posts
Previous
« Prev Post
Всі права захищені. На платформі Blogger.