Готуємось до зими, робимо закрутки, цього разу зі спаржевої квасолі. Салат зі спаржевої квасолі на зиму гоується дуже легко, а смак не може залишити байдужим. Робіть консервацію разом з Смакотою (Smakotainfo.com) і взимку на вас чекатиме літо в коморі.
Рецепт приготування салату зі спаржевої квасолі на зиму
- Квасоля спаржева - 1кг
- Помідори - 2 кг
- Перець солодкий - 3 штуки
- Цибуля - 500 г
- Морква – 500 г
- Цукор – 4 ст. л.
- Сіль - 2 ст. л.
- Оцет (9%) – 2 ст. л.
- Олія - 100г
Квасолю ріжемо шматочками, які вам до вподоби. Опускаємо її у киплячу воду та варимо її 10 хвилин.
Цибулю ріжемо півкільцями і обсмажуємо на олії кілька хвилин.
Моркву тремо на грубій тертці і додаємо до цибулі. Перемішуємо, зменшуємо вогонь та накриваємо кришкою.
Помідори миємо та перекручуємо на м’ясорубці. пропускаємо через м'ясорубку.
До цього часу зварилася квасоля, зливаємо з неї воду та додаємо перекручені помідори. Цибуля з морквою вже мали стати золотистого кольору, висипаємо їх до квасолі з помідорами, добре перемішуємо.
Перець прокручуємо на м'ясорубці та додаємо його в каструлю. Додаємо сіль, цукор, вимішуємо, ставимо на вогонь, доводимо до кипіння, зменшуємо вогонь і тушимо всю цю суміш хвилин 30. В кінці додаємо оцет. Не знімаючи з вогню розливаємо по стерилізованих баночках, закручуємо металевими кришками, перевертаємо вверх дном під ковдру до повного охолодження.
Відкриваємо баночку на пробу.
Смачного!
джерело