Інгредієнти:
- Для фаршу:
- Свинячий фарш – 800 г
- Гірчиця “Французька” – 20 г
- Панірувальні сухарі – 25 г
- Яйце – 1 шт.
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
Начинка:
- Брокколі – 150 г
- Сир (твердих сортів) – 70 г
- Ріпчасту цибулю – 150 г
- Панірувальні сухарі – 20 г
- Часник (середній) – 1 зубчик
- Сіль за смаком
Приготування:
У чашку з фаршем додаю гірчицю, яйце, сухарі, часник (через дрібну тертку), сіль і перець за смаком. Розмішую і відставляю в сторону.
Займемося начинкою. Складові начинки – перед вами. Брокколі у мене – заморожена, я її попередньо розморозила. Готую брокколі в киплячій воді, яку потрібно підсолити, близько 4 хвилин. Виймаю і опускаю в холодну (крижану) воду. Потім викладаю на паперовий рушник.
Цибулю дрібно нарізаю і смажу на невеликому вогні до золотистого кольору.
Брокколі нарізаю дрібно, додаю цибулю, сухарі, часник, сіль і сир (натертий на крупній тертці), перемішую.
Фольгу повертаю вдвічі, викладаю фарш у формі прямокутника.
На фарш викладаю начинку, відступивши по краях по 1-2 см, розрівнюю. За допомогою фольги повертаю рулет.
Краї фольги ретельно закручую, викладаю рулет на деко і розміщую в розігрітий до 200 градусів духовку. Запікаю м’ясний рулет з начинкою з брокколі 40-50 хвилин. За 5 хвилин до закінчення часу запікання підвищую температуру до 250 градусів, потім розрізаю фольгу і обережно, щоб не обпектися, розкриваю її, щоб рулет зарум’яниться.
Виймаю рулет з духовки, даю йому “відлежатися” близько 15 хвилин, потім нарізаю.