Запечений гарбуз з кунжутом


Запечений гарбуз з кунжутом - досить нестандартна страва, але дуже смачна, поживна і вітамінна. 

Взагалі все, що ми запікаємо - є поживним, корисним для нашого організму. У запечених стравах більше зберігається вітамінів та мікроелементів. 

Мед надасть страві аромату та солодкого смаку. Гірчиця внесе свою гірчинку, а апельсиновий сік - придасть страві нідного аромату та чарівного смаку. Страву можна прикрасити зеленню на свій смак.

Інгредієнти для запеченого гарбуза з кунжутом

  • гарбуз - 500 г
  • мед - 3 ст. л.
  • апельсиновий сік - 1/2 склянки
  • насіння кунжуту - 2 ст. л.
  • гірчиця - 1 ст. л.
  • олія - 3 ст. л.
  • Приготування запеченого гарбуза з кунжутом

Обираємо стиглий невеличкий гарбуз. Добре його промиваємо під проточною водою. Очищаємо шкірку. Розрізаємо і видаляємо насіння. Потрібну нам кількість гарбуза ріжемо на квадрати 3-4 см. Кидаємо гарбуз на окріп та варимо 7-10 хв. (гарбуз має бути м’яким зверху, а усереднені - недовареним). Витягнути з води гарбуз та просушити. Далі розігріваємо сковороду з олією та обсмажуємо гарбуз до золотої скоринки.

Після обсмаження гарбуз викладаємо у ємкість та ставимо у духовку розігріту до 160 градусів на 10 хвилин, щоб зійшла зайва олія. Виймаємо наш гарбуз, зайву олію зливаємо.

Кунжут, апельсиновий сік та мед з’єднуємо та перемішуємо, щоб суміш стала однорідною. 

Соусом поливаємо запечений гарбуз. Страва готова!

Смачного!



джерело

Related Posts
Previous
« Prev Post
Всі права захищені. На платформі Blogger.