Риба запечена в сметані з картоплею


Смакота (SmakotaInfo.com) пропонує рецепт приготування риби запеченої в сметані з картоплею. Страва стане окрасою вашого обіднього столу. Запечена рибка має незвичний та ніжний смак. Білий гриб надасть страві неперевершеного смаку та аромату. Запікати можна філе будь-якої риби. При подачі на стіл прикрасити зеленню.


Інгредієнти для приготування риби, запеченої в сметані з картоплею:

  • Філе риби - 500 г
  • Картопля - 800 г
  • Сметана - 1 склянка
  • Яйце - 2 штуки
  • Гриби білі - 200 г
  • Сир - 25 г
  • Борошно - 2 ст. л.
  • Олія - 4 ст. л.

Приготування риби, запеченої в сметані з картоплею:
Шматки риби солимо, посипаємо перцем, обвалюємо в борошні. Обсмажуємо на сковороді з олією. Також обсмажуємо свіжі білі гриби, очищені, промиті, нарізані. Картоплю промиваємо, очищуємо, нарізуємо кружальцями завтовшки в 1/2 см та обсмажуємо на олії.

Приготування соусу для риби: нагріваємо сметану та масло, коли суміш закипить, додаємо чайну ложку борошна, солимо, розмішуємо, кип'ятимо 1-2 хвилини.

Викладаємо рибу на деко для запікання. Рибу поливаємо трішки соусом. Натираємо сир, посипаємо ним рибу. Ставимо у духовку на 5 хв., щоб риба підрум’янилась.

Яйця варимо на круто. Викладаємо нарізані кільцями яйця на рибу. Зверху викладаємо підсмажені білі гриби та картоплю. Поливаємо процідженим соусом зі сметани.

Ставимо у духовку на кілька хвилин до готовності. Солимо, перчимо до смаку. Прикрашаємо зеленню.

Риба, запечена в сметані з картоплею готова! Смачного!



джерело

Related Posts
Previous
« Prev Post
Всі права захищені. На платформі Blogger.