Смакота (SmakotaInfo.com) пропонує рецепт приготування риби запеченої в сметані з картоплею. Страва стане окрасою вашого обіднього столу. Запечена рибка має незвичний та ніжний смак. Білий гриб надасть страві неперевершеного смаку та аромату. Запікати можна філе будь-якої риби. При подачі на стіл прикрасити зеленню.
Інгредієнти для приготування риби, запеченої в сметані з картоплею:
- Філе риби - 500 г
- Картопля - 800 г
- Сметана - 1 склянка
- Яйце - 2 штуки
- Гриби білі - 200 г
- Сир - 25 г
- Борошно - 2 ст. л.
- Олія - 4 ст. л.
Приготування риби, запеченої в сметані з картоплею:
Шматки риби солимо, посипаємо перцем, обвалюємо в борошні. Обсмажуємо на сковороді з олією. Також обсмажуємо свіжі білі гриби, очищені, промиті, нарізані. Картоплю промиваємо, очищуємо, нарізуємо кружальцями завтовшки в 1/2 см та обсмажуємо на олії.
Приготування соусу для риби: нагріваємо сметану та масло, коли суміш закипить, додаємо чайну ложку борошна, солимо, розмішуємо, кип'ятимо 1-2 хвилини.
Викладаємо рибу на деко для запікання. Рибу поливаємо трішки соусом. Натираємо сир, посипаємо ним рибу. Ставимо у духовку на 5 хв., щоб риба підрум’янилась.
Яйця варимо на круто. Викладаємо нарізані кільцями яйця на рибу. Зверху викладаємо підсмажені білі гриби та картоплю. Поливаємо процідженим соусом зі сметани.
Ставимо у духовку на кілька хвилин до готовності. Солимо, перчимо до смаку. Прикрашаємо зеленню.