Медовi «Миколайчики»


Дорогi онуки 19 грудня ми святкуємо Святий Миколай. Отож сьогодні я розповім вам рецепт приготування дуже смачних медових пряників, які неодмінно сподобаються вашім дiткам.


Що нам для цього потрiбно: 750 грамів борошна, 1,5 склянки меду, 150 грамів цукру, 150 грамів маргарину, по 1 чайній ложці меленої кориці і імбиру, 1,5 чайної ложки соди гашеної оцтом, 50 грамів горілки, дрібка солі.

Що потрiбно для глазурі: 1 яєчний білок, 1 склянка цукру-пудри, 0,5 чайної ложки лимонного соку.

Готуємо разом з нами: Цукор розчиніть у невеликій кількості води і доведіть до кипіння. Охолодіть, додайте мед, соду і збивайте все разом до однорідної маси, додаючи маргарин, пересіяне борошно, корицю, імбир, горілку і сіль. Коли тісто стане м'яким, накрийте рушником і залишіть у холодному місці. Через 30 хвилин розкачайте з тіста паляниці товщиною 0,5 см, прикладіть форми з картону і виріжте миколайчиків. Викладіть пряники на змащене і притрушене борошном деко. Випікайте при 180 градусах до золотистого кольору. Готові миколайчики охолодіть і покрийте глазур'ю. Для приготування глазурі збийте білок на круту піну, поступово всипаючи цукор-пудру і додаючи лимонний сік.


ДЖЕРЕЛО

Related Posts
Previous
« Prev Post
Всі права захищені. На платформі Blogger.