Картопляна запіканка з грибами і помідорами


Дуже легка і напрочуд смачна картопляна запіканка, приготовлена з ніжними ароматними грибочками. Спробуй доповнити таку страву помідорами, і вона набуде пікантного присмаку.


Інгредієнти:

700 г картоплі,
300 г печериць,
1 цибулина,
1 помідор,
2 ст. ложки олії,
2 ст. ложки пісного майонезу,
чорний мелений перець за смаком,
сіль за смаком.
Приготування:

Дрібно поріж цибулю. Гриби поріж тонкими пластинами. Обсмаж цибулю, а потім гриби на олії до випаровування рідини.
Картоплю поріж тонкими кружечками. Помідор також поріж тонкими часточками.
Форму для запікання змасти олією. На дно виклади частину картоплі, посоли і поперчи. Потім виклади шар обсмажених грибів.
Поверх грибів піде другий шар картоплі, його також посоли і поперчи. На нього виклади помідори. Зверху - останній шар картоплі, трохи полий олією, посоли, поперчи і змасти пісним майонезом.
Відправляй пісну страву в розігріту до 180°С духовку і запікай до рум'яної скоринки приблизно 40 хвилин.
Готовій запіканці дай постояти 10 хвилин і подавай.



Related Posts
Previous
« Prev Post
Всі права захищені. На платформі Blogger.