Пісний пиріг із грибами


Якщо твоя родина любить випічку, то тобі обов'язково припаде до смаку такий оригінальний грибний пісний пиріг, тим більше, що готується він зовсім нескладно.


Пісний пиріг із грибами - інгредієнти:

для тіста:

250 г борошна,
30 г дріжджів,
100 мл олії,
1 ст. ложка цукру,
щіпка солі,
1 склянка води,
для начинки:

500 г печериць,
3 цибулини,
2 столові ложки олії,
чорний мелений перець за смаком,
сіль за смаком.
Пісний пиріг із грибами - приготування:

У теплій воді розведи дріжджі, сіль і цукор і розмішай до повного розчинення. Поступово всип борошно і заміси некруте тісто.
Додай у тісто олію і вимісити так, щоб воно не прилипало до рук.
Готове тісто накрий серветкою і залиш полежати в теплому місці. Коли тісто підніметься, його потрібно обім'яти і дати ще раз підійти. Після чого можна готувати пісний пиріг.
Цибулю поріж великими частинами. Помісти цибулю в сотейник з олією і готуй під кришкою на повільному вогні, періодично помішуючи, протягом 30 хвилин. Цибуля має потемнішати, але залишитися соковитою.
Підготуй гриби, почисти, помий і великі розріж на 2-3 частини. Додай печериці до цибулі, перемішай і тушкуй під кришкою приблизно 10 хвилин.
З готових грибів зціди рідину, остуди і пропусти через м'ясорубку. Грибний фарш посоли і поперчи.
Тісто розділити на дві частини і розкачай кожну в тонкий пласт. Виклади перший пласт тіста в змащену олією форму. На тісто помісти грибну начинку, а зверху накрий другим шаром тіста і защипни краї.
Відправляй пісний пиріг із грибами у розігріту до 200°C духовку. За 10 хвилин, коли верх пирога трохи зарум'яниться, температуру зменши до 180°C. Випікай пісний пиріг приблизно 40 хвилин.
Готовий пісний пиріг із грибами дістань з духовки, верх змасти трохи підсолодженою водою, накрий серветкою і залиш до охолодження.
Смачного!



Related Posts
Previous
« Prev Post
Всі права захищені. На платформі Blogger.