картопляне пюре, запечене з грибами


Як і в більшості випадків, картопля просто ідеально поєднується з грибною начинкою, а легкий присмак оливкової олії і часничку надають страві особливої пікантності й аромату. А якщо з картоплі спочатку зробити пюре, то запіканка вийде більш ніжною.


Інгредієнти:

  • 700 г картоплі,
  • 300 г печериць,
  • 1 цибулина,
  • 1 зубок часнику,
  • зелень,
  • 2 ст. ложки оливкової олії,
  • щіпка меленого коріандру,
  • чорний мелений перець за смаком,
  • сіль за смаком.

Приготування:

1 Очищену картоплю відвари до готовності в підсоленій воді. Потім злий воду і приготуй       пюре. Додай оливкову олію, сіль і спеції.
2    Дрібно поріж цибулю. Некрупно поріж гриби. Часник пропусти через часничницю.               Подрібни зелень.
3 Спасеруй цибулю на олії 5 хвилин, потім додай шампіньйони й обсмажуй, поки не     випариться вся волога, приблизно 10 хвилин. Наприкінці додай часник, посоли і поперчи.
 Форму для випікання змасти олією і виклади на дно обсмажені гриби. Зверху рівномірно     розподіли картопляне пюре, допомагаючи виделкою, полий оливковою олією.
5    Відправляй пісну страву в розігріту до 200°С духовку і запікай 25-30 хвилин.
 Готову запіканку дістань із духовки, трохи остуди і посип зеленню.




Related Posts
Previous
« Prev Post
Всі права захищені. Технологии Blogger.