Як і в більшості випадків, картопля просто ідеально поєднується з грибною начинкою, а легкий присмак оливкової олії і часничку надають страві особливої пікантності й аромату. А якщо з картоплі спочатку зробити пюре, то запіканка вийде більш ніжною.
Інгредієнти:
- 700 г картоплі,
- 300 г печериць,
- 1 цибулина,
- 1 зубок часнику,
- зелень,
- 2 ст. ложки оливкової олії,
- щіпка меленого коріандру,
- чорний мелений перець за смаком,
- сіль за смаком.
Приготування:
1 Очищену картоплю відвари до готовності в підсоленій воді. Потім злий воду і приготуй пюре. Додай оливкову олію, сіль і спеції.
2 Дрібно поріж цибулю. Некрупно поріж гриби. Часник пропусти через часничницю. Подрібни зелень.
3 Спасеруй цибулю на олії 5 хвилин, потім додай шампіньйони й обсмажуй, поки не випариться вся волога, приблизно 10 хвилин. Наприкінці додай часник, посоли і поперчи.
4 Форму для випікання змасти олією і виклади на дно обсмажені гриби. Зверху рівномірно розподіли картопляне пюре, допомагаючи виделкою, полий оливковою олією.
5 Відправляй пісну страву в розігріту до 200°С духовку і запікай 25-30 хвилин.
6 Готову запіканку дістань із духовки, трохи остуди і посип зеленню.