Маківник


Маківник


125 г маргарина
2 жовтка
100 г цукрової пудри
150 г борошна
1 ч. л. розпушувача
2 білки 

Маграрин розтерти з пудрою, додати жовтки, розтерти ще трохи та всипати борошно з розпушувачем. Замісити тісто, в останню чергу добавивши збиті білки. Викласти тісто на деко, посипати сухарями.
Зверху викладаємо макову начинку.


  • 3 склянки маку 
  • 4-5 яєць
  • 300 г цукрової пудри
  • 225 г вершкового масла
  • 1,5 ст. л. манки або крохмалю
  • сік лимона

Мак запарити та перемолоти. Добавити всі інгридієнти та добре розтерти.

Випікати маківник при температурі 180-200 градусів. Охолоджений полити шоколадом. Я роблю по Марічкіному рецепту: 3 ст. л. сметани, 3 ст. л. цукру і 3 ст. л. какао. Розтопити все, щоб розчинився цукор, добавити 50 гр масла. перемішати і зняти з вогню. На цей пляцок робила дві порції шоколаду. Зверху ще викладала горіхи підсушені в духовці. 

Форма 23* 37 см.


джерело

Related Posts
Previous
« Prev Post
Всі права захищені. Технологии Blogger.