Пиріг з абрикосами на кефірі


Смакота (Smakotainfo.com) пропонує розпочати сезон абрикосів смачним, але водночас смачним пирогом з абрикосами. Пиріг з абрикосами на кефірі – це ніжне тісто, ароматна начинка та хрустка скоринка.


Все йдемо на кухню випікати пиріг...

Рецепт приготування абрикосового пирога на кефірі
  • Абрикоси - 450 г
  • Борошно - 320 г
  • Кефір - 200 мл
  • Яйця - 3 штуки
  • Олія - 80 мл
  • Цукор - 200 г
  • Ванільний екстракт - 1 ч. л. (можна додати пакети к звичайного ванільного цукру)
  • Розпушувач - 2 ч. л.
  • Цукор - за смаком

Для початку займемося абрикосами: миємо, заливаємо кип’ятком на 1-2 хвилини, виймаємо, підсушуємо на паперовому рушничку, виймаємо кісточку знімаємо шкірочку (етап заливання кип’ятком та знімання шкірочки можна пропустити). Половину абрикосів ріжемо кубиками. Другу половину скибочками.

Тепер приготуємо тісто. Яйця збиваємо з цукром до пишної маси, додаємо кефір, олію, ванільку, добре вимішуємо. Борошно просієюмо через сито, висипаємо до рідкої суміші, додаємо розпушувач і перемішуємо до однорідного стану. Додаємо кубики абрикосів.

Змащуємо форму маслом, присипаємо борошном. Виливаємо тісто, розрівнюємо поверхню. Згори розкладаємо скибочки абрикосів. Зверху присипаємо цукром і ставимо в розігріту духовку до 200 градусів на 45-50 хвилин (орієнтуйтесь на свою духовку).

Коли готовий пиріг вистигне, виймаємо його з форми та ріжемо порційними шматочками.
Смачного!





Related Posts
Previous
« Prev Post
Всі права захищені. На платформі Blogger.