Мак вважається символом сімейного достатку, тому макова випічка буде доречною до Великоднього столу. Завиванець з маком на столі виглядає святково і апетитно, саме тому Смакота пропонує вам рецепт ніжного макового рулету.
Рецепт приготування макового рулету (завиванця з маком)
- Молоко коров'яче - 150 мл
- Цукор - пісок - 75 г
- Цукор ванільний - 5 г
- Маргарин - 40 г
- Олія - 34 мл
- Борошно пшеничне - 450 г
- Мак - 150 г
- Куряче яйце - 3 штуки
- Вершкове масло - 20 г
- Сіль
- Сухі дріжджі - 1 ч. л.
Робимо рідку опару з теплого молока, сухих дріжджів (1 чайна ложка), 1 чайної ложки цукру і 2-х столових ложок борошна, залишаємо на 10-15 хвилин.
Розтопити маргарин до консистенції сметани, додати яйце, цукор, сіль, олію, ванільний цукор, розмішати виделкою, вилити суміш в опару, підсипаючи просіяне борошно замісити м'яке тісто, перекласти його в змащену олією миску, накрити і залишити в теплі на 1-1.5 години.
Закип'ятити воду в каструлі, всипати мак в киплячу воду, розмішати, коли вода з маком закипить процідити його через сито, потім перекрутити мак на м'ясорубці або перемолоти в комбайні. Додати 1 яйце, цукор (за смаком) і перемішати. Для швидшого приготування можна купити готову макову масу.
Тісто, що підійшло розім'яти, розкачати на посипаному борошном столі прямокутником, змастити тісто м'яким вершковим маслом, розподілити зверху начинку.
Згорнути рулет, перенести на деко швом вниз (застелити папером і змастити її вершковим маслом), накрити рулет плівкою і дати постояти ще 15-20 хвилин, потім змастити яйцем, зробити кілька проколів дерев'яною шпажкою зверху і з боків.
Випікати при температурі 200 градусів близько 40 хвилин, якщо буде сильно рум'янитися верх, накрити його фольгою. Готовність рулета визначаємо сірником, проколюємо - сірник повинен вийти сухим. Остудити рулет на решітці.
Смачного!