Свіжий кріп надає чудовий аромат салатам, особливо зі свіжих овочів, гарячих страв, супів. В якості спецій використовують не тільки зелень кропу, але і його насіння, а також ефірне масло.
Час приготування: 40 хвилин
- Інгредієнти на 8 порцій:
- 1 кг білокачанної капусти
- 200 г волоських горіхів
- 2-3 головки ріпчастої цибулі
- 6-8 зубчиків часнику
- 6-8 гілочок кінзи
- по 6-8 гілочок зелені кропу, петрушки, селери
- 1 ч. ложка хмелі-сунелі
- 1 ч. ложка настою шафрану
- 1 ч. ложка насіння коріандру
- 1 ч. ложка сушеного орегано
- 2-3 ст. ложки яблучного оцту
- 1 гранат
- сіль
Приготування:
Підготовлену капусту розберіть на листя, опустіть їх в киплячу підсолену воду на 4-5 секунд, потім зріжте потовщену частину листя. Середню частину качана зваріть, пропустіть через м'ясорубку разом з волоськими горіхами.
Відкладіть по 1-2 гілочки кожного виду зелені для оформлення страви. Зелень, що залишилася, цибулю і часник дрібно порубайте, змішайте з горіховою масою, додайте хмелі-сунелі, настій шафрану, коріандр, орегано, яблучний оцет, посоліть і перемішайте.
Цією масою змастіть кожен лист капусти.
Зверніть листя рулетом. Наріжте рулет шматочками шириною 2-3 см. Подавайте, оформивши гілочками зелені і зернами граната.