Пляцок"Ореховый"


Пляцок"Ореховый"

ТІСТО ПІСОЧНЕ : для форми 36х23
250 г маргарину
200 г цукру
10 г ванільного цукру
6 жовтків
50-100 мл сметани
1 пачка порошку для випічки
400-500 г борошна
БІЛКОВО-ШОКОЛАДНА
НАЧИНКА:
6 білків
200 г цукру
3 ст.л какао
окрім того 3 склянки січених горіхів
КРЕМ:
600
мл сметани
250 г цукру
ШОКОЛАДНА ПОМАДКА :
50 г чорного
шоколаду «Світоч» чи «Рошен»
1 ст.л
рафінованої олії
25 г вершкового масла
Тісто. Січуть маргарин, борошно і порошок до печива.
Окремо розтирають жовтки, сметану, цукор, ванільний цукор. Додають до борошна з
маргарином і швидко замішують легке тісто. Ділять на 3 частини і кладуть в
холодильник на 1 годину.
Білково-шоколадна начинка. Білки взбивають з цукром, в кінці додають какао і
ще декілька секунд взбивають, щоб все вимішалось.
Форму застеляють промащеним папером і притрушують борошном. Одну частину
тіста розкачують, викладають в форму, зверху змащують білковою піною, посипають
горіхами. Роблять 3 такі коржі. Печуть при 200-205° - 20-30 хв до готовності,
щоб горішки зверху не підгоріли
Крем. Сметану взбивають вінничком, поступово додаючи
цукор.
Формування. Коржі змащують кремом, верхній корж викладають
начинкою до верху. Верх посипають цукровою пудрою або
поливають де-не-де шоколадом.
Шоколадна помадка. Подрібнений шоколад, олію і масло
кладуть  в миску, ставлять на парову
баню, щоб миска не торкалася води. Коли все розтопиться, добре вимішують,
знімають з бані і чекають, поки маса ледь-ледь почне гуснути, а тоді змащують
верх пляцка.
ТЕСТО ПЕСОЧНОЕ : для формы 36х23
250 г маргарина
200 г сахара
10 г ванильного сахара
6 желтков
50-100 мл сметаны
1 пачка порошка для выпечки
400-500 г муки
БЕЛКОВО-ШОКОЛАДНАЯ
НАЧИНКА:
6 белков
200 г сахара
3 ст.л какао
кроме того 3 стакана рубленых орехов
КРЕМ:
600
мл сметаны
250 г сахара
ШОКОЛАДНАЯ ПОМАДКА :
50 г черного
шоколада «Свиточ» или «Рошен»
1 ст.л
рафинированного масла
25 г сливочного масла
Тесто. Секут маргарин, муку и порошок для печенья.
Отдельно растирают желтки, сметану, сахар, ванильный сахар. Добавляют к муке с
маргарином и быстро замесить легкое тесто. Делят на 3 части и кладут в
холодильник на 1 час.
Белково-шоколадная начинка. Белки взбивають с сахаром, в конце добавляют какао и
еще несколько секунд взбивають, чтобы все вимішалось.
Форму застилают промащеним бумагой и посыпают мукой. Одну часть
теста раскатывают, выкладывают в форму, сверху смазывают белковой пеной, посыпают
орехами. Делают 3 такие лепешки. Пекут при 200-205° - 20-30 мин до готовности,
чтобы орешки не подгорели сверху
Крем. Сметану взбивають вінничком, постепенно добавляя
сахар.
Формирование. Коржи смазывают кремом, верхний корж выкладывают
начинкой к верху. Верх посыпают сахарной пудрой или
поливают где-шоколадом.
Шоколадная помадка. Измельченный шоколад, масло и масло
кладут в миску, ставят на паровую
баню, чтобы миска не касалась воды. Когда все растопится, хорошо вымешивают,
снимают с бани и ждут, пока масса чуть-чуть начнет густеть, а затем смазывают
верх пляцка.

Related Posts
Previous
« Prev Post
Всі права захищені. На платформі Blogger.