Смачний, ситний і вітамінний морквяний кекс можна без проблем приготувати у хлібопічці. Точніше, вона готує а ви чекаєте, коли можна буде поласувати смачненьким. Тому не полінуйтесь і спечіть морквяний кекс за нашим рецептом.
Інгредієнти для кексу
- 1 склянка борошна
- 1 склянка дрібно натертої моркви
- 1/2 склянки родзинок
- неповна склянка цукру
- 150 грамів маргарину
- 3 курячі яйця
- 1 чайна ложка розпушувача для тіста
- 1/2 чайної ложки соди
- кориця
- мускатний горіх
- цедра лимона.
Як приготувати морквяний кекс
Маргарин порізати шматочками, розтопити на маленькому вогні постійно помішуючи, зняти з плити і залишити, щоб охолонув до кімнатної температури.
Моркву почистити і потерти на дрібній тертці. Якщо морква дуже соковита, трішки віджати сік.
Родзинки залити теплою водою і залишити на 15 хвилин, злити воду і викласти сухофрукти на рушничок чи серветку.
Курячі яйця ретельно перетерти з цукром, додати дрібно потерту моркву, лимонну цедру, родзинки і розтоплений температури маргарин. Все ретельно вимішати.
Просіяти борошно і додати до готової суміші разом з розпушувачем для печива та содою, ретельно вимішати.
Додати корицю, мускатний горіх та ще раз перемішати.
З хлібопічки вийняти лопатку для пеемішування, змазати форму олією і вилити готове тісто.
Обрати режим «тільки випікання» на 1 годину (у різних моделях цей режим може називатись по-різному).
Готовий кекс можна полити шоколадною глазур’ю або притрусити цукровою пудрою, прикрасити фруктами і ягодами.