МОРКВЯНИЙ КЕКС У ХЛІБОПІЧЦІ


МОРКВЯНИЙ КЕКС У ХЛІБОПІЧЦІ


Смачний, ситний і вітамінний морквяний кекс можна без проблем приготувати у хлібопічці. Точніше, вона готує а ви чекаєте, коли можна буде поласувати смачненьким. Тому не полінуйтесь і спечіть морквяний кекс за нашим рецептом. 

Інгредієнти для кексу 

  • 1 склянка борошна 
  • 1 склянка дрібно натертої моркви 
  • 1/2 склянки родзинок 
  • неповна склянка цукру 
  • 150 грамів маргарину 
  • 3 курячі яйця 
  • 1 чайна ложка розпушувача для тіста 
  • 1/2 чайної ложки соди 
  • кориця 
  • мускатний горіх 
  • цедра лимона. 


Як приготувати морквяний кекс 

Маргарин порізати шматочками, розтопити на маленькому вогні постійно помішуючи, зняти з плити і залишити, щоб охолонув до кімнатної температури. 
Моркву почистити і потерти на дрібній тертці. Якщо морква дуже соковита, трішки віджати сік. 
Родзинки залити теплою водою і залишити на 15 хвилин, злити воду і викласти сухофрукти на рушничок чи серветку. 
Курячі яйця ретельно перетерти з цукром, додати дрібно потерту моркву, лимонну цедру, родзинки і розтоплений температури маргарин. Все ретельно вимішати. 
Просіяти борошно і додати до готової суміші разом з розпушувачем для печива та содою, ретельно вимішати. 
Додати корицю, мускатний горіх та ще раз перемішати. 
З хлібопічки вийняти лопатку для пеемішування, змазати форму олією і вилити готове тісто. 
Обрати режим «тільки випікання» на 1 годину (у різних моделях цей режим може називатись по-різному). 
Готовий кекс можна полити шоколадною глазур’ю або притрусити цукровою пудрою, прикрасити фруктами і ягодами.



Related Posts
Previous
« Prev Post
Всі права захищені. На платформі Blogger.