Ікра заморська – баклажанна (на зиму) без оцту


Готуй сани влітку» - вчить нас народне прислів’я. Його ж можна перефразувати і для консервації – що влітку приготуєш – те взимку, як знайдеш. Сьогодні разом із Смакотою (Smakotainfo.com) готуватимемо ікру по перевіреному рецепту галицької господині. Така баклажанна ікра завжди вдається і виходить дуже смачною, а головне стоїть при будь-яких умовах.

Рецепт приготування баклажанної ікри без оцту
баклажани - 2 кг
помідори - 1,5 кг
морква - 1 кг
перець болгарський - 1 кг
цибуля ріпчаста - 1 кг
гострий перець - 2 стручки (або за смаком)
сіль - 3 ст. л. (без гірки)
цукор -1 ст. л. (без гірки)
олія - 350-400 мл
Баклажани добре миємо відрізуємо плодоніжку і ріжемо кубиками (для тих, хто не любить шкірки баклажанів та перцю в ікрі, можна їх попередньо запекти, зняти шкірочку, а тоді вже нарізати). Цибулю чистимо, ріжемо дрібненькими кубиками. Перець болгарський миємо, розрізуємо навпіл, виймаємо насіння і ріжемо кубиком. Дрібно січемо гострий перець. Моркву чистимо та тремо на морквяній тертці. Помідори заливаємо на 1 хвилину кип’ятком, чистимо від шкірки, ріжемо кубиком.

Беремо велику сковорідку, наливаємо частину олії, викладаємо баклажани і обсмажуємо (якщо ви запікали баклажани, цей етап пропускаємо). Викладаємо їх в велику товстостінну каструлю. 

Далі, в ту ж саму сковорідку, де смажилися баклажани, вливаємо ще олії та смажимо цибулю до золотистого кольору. Викладаємо цибулю до баклажанів.

Обсмажуємо моркву і також в каструлю до баклажанів та цибулі. Таким же чином обсмажуємо і перець, викладаємо в каструлю.

Помідори протушуємо до м’якості під кришкою і виливаємо до всіх овочів.

Додаємо сіль, цукор, гострий перець, добре вимішуємо. Ставимо на найменший вогонь і проварюємо, переіодично помішуючи 40 хвилин. 

Ікра наша готова. Можна її перебити блендером до стану пюре, а можна залишити й так.
Розкладаємо ікру по стерильних гарячих баночках, герметично закриваємо стерилізованими кришками. 

Примітка! Якщо ваша ікра стоятиме в квартирній шафці, а не в холодному погребі, перед закриванням кришками варто її ще простерилізувати 15 хвилин, так вона гарантовано стоятиме при будь-яких температурах.

Перевертаємо банки догори дном, вкутуємо теплою ковдрою і залишаємо до повного охолодження.

З даної кількості інгредієнтів виходить 5 літрів готової ікри.

Якщо ви все ж дуже любите ікру з кислинкою (з оцтом), то можете добавити 3 чайні ложки 9% оцту за 10 хвилин до кінця варіння.

Смачного!



ДЖЕРЕЛО

Related Posts
Previous
« Prev Post
Всі права захищені. На платформі Blogger.