Пляцок "Вишнева кора"
- 8 білків,
- 1скл.цукру,
- 3 жовтки,
- 200г кокосової стружки,
- 200г посічених горіхів,
- 200г родзинок,
- 1б. дрильованих вишень(без кісточок),
- 1ч.л. порошку для випічки,1ст.л. муки.
- Бісквітний корж:
- 5 жовтків,
- 2 яйця,
- 5ст.л. борошна,
- 1ч.л.(неповна)порошку до печива,
- 5ст.л. цукру,1п. ванільного цукру.
Крем:
- 2 ванільні пудинги,
- 1.5скл. цукру,
- 2скл. молока,
- 350-450г масла.
Шоколадна поливка:
- 150г темного шоколаду,
- 60г масла.
- Желейний шар:
- 2уп. вишневого желе(галяретки).
Для горіхових коржів збиваємо білки із цукром,додаємо жовтки,кокосову стружку,посічені горіхи,родзинки,порошок для випічки та муку.Печемо два коржі при температурі 180 градусів 30хв.
Для бісквіту збиваємо білки з цукром,додаємо жовтки,борошно з порошком для випічки і печемо один корж протягом 15хв. при температурі 180 градусів.
Робимо шоколадну поливку: на водяній бані розтоплюємо темний шоколад із маслом.
Для крему пудинги розчиняємо в 1скл. молока, а другу склянку змішуємо з цукром і ставимо на вогонь.Постійно помішуючи, доводимо молоко з цккром до кипіння.Як закипить,вливаємо розчинені в молоці пудинги і заварюємо.Охолоджуємо і збиваємо з маслом.
Перемащувати так: бісквіт з обох боків змащуємо шоколадною поливкою,перед тим можна його просочити сиропом.На горіховий корж викладаємо крем,тоді вишні,опісля трохи крему,бісквітний корж,крем,вишні,крем та горіховий корж.
Для желе дві пачки вишневої галяретки розводимо в половині норми води,як вказано на упакуванні.Нагріваємо,охолоджуємо і зверху заливаємо пляцок галяреткою.